fbpx

Tot ce trebuie sa stii despre Spirulina

 In blog

Cea mai recentă tendință alimentară printre bucătarii de top, un înlocuitor complet de carne pentru vegetarieni, un superaliment cu beneficii excepționale… spirulina captează tot mai multe titluri pe tot globul. Dar cât de mult știi despre acest super-aliment? De unde vine? Care sunt beneficiile sale pentru sănătate? Cum o consumi? Citește mai departe pentru a aflat totul despre spirulină!

O microalgă excepțională

Spre deosebire de suplimentele alimentare din industria farmaceutică, este vorba despre un „simplu” aliment 100% natural şi neprocesat, care poate fi consumat ca atare. Un adevărat concentrat de vitamine, fier, antioxidanţi, proteine, oligoelemente, beta-caroten, pigmenţi, săruri minerale, acizi graşi esenţiali … are cea mai completă compoziţie în comparaţie cu toate celelalte alimente de origine vegetale sau animală.

Echivalentul 10g de Spirulină

Mai puţin cunoscută de publicul larg sub denumirea botanică „Arthrospira platensis”, este lider în materie de alimente benefice sănătăţii şi vitalităţii.

Lacul Lonar in India

Potrivit UNESCO este:
Alimentul ideal şi cel mai complet de mâine.

Pentru OMS:
Este cel mai bun aliment pentru omenire din secolul XXI..

O cianobacterie milenară cu beneficii multiple

Apărută pe planeta noastră acum peste 3 miliarde de ani în urmă, aparţine familiei de cianobacterii (micro-alge albastre) şi nu familiei de alge. Din mediul acvatic al apei dulci, alcaline şi sărate, spirulina nu conţine iod. Numele său provine de la filamentele în formă de spirală care pot fi văzute la microscop.

Aztecii au folosit deja Spirulina în dieta lor curentă, în Africa, anumite popoare din regiunea Kanem o recoltau de foarte mult timp. Lângă Lacul Ciad, unde se dezvoltă în mod natural, este destinată în principal femeilor însărcinate şi perioadelor de lipsă a alimentelor. NASA se interesează, având ca proiect de cultivare a spirulinei într-un mediu închis (navete spaţiale) şi pentru a alimenta astronauţii în timpul unor misiuni lungi. Este, de asemenea, produsă cu un mare interes în bazin, sub impulsul asociaţiilor umanitare, pentru tratarea malnutriţiei proteino-energetice şi pentru prevenirea acesteia.

Pe lângă faptul că servește ca principală sursă de hrană pentru flamingi, spirulina este, de asemenea, responsabilă pentru culorarea faimoasă a păsărilor.

Spirulina cel mai bogat superaliment de pe planetă

Spirulină de calitate artizanală

Micro-algele albastre sunt cultivate în multe regiuni tropicale din întreaga lume şi se pot consuma sub formă de fulgi, pulbere sau comprimate. O spirulină din producţia artizanală, în stare brută şi cu un minim de procesare (recoltare/presare/uscare/ambalare) va păstra un gust şi un miros delicat, precum şi o calitate nutritivă maximă.

Spirulina a început să atragă din ce in ce mai mult interes, deoarece acţionează asupra întregului sistem imunitar. În Japonia (primul consumator mondial), au fost iniţiate multe studii şi au demonstrat efectele sale benefice asupra bolilor precum diabetul zaharat, bolile hepatice, problemele cardiace, alergiile, cancerul etc.

În Rusia, este considerată un aliment terapeutic în tratamentul pacienţilor iradiaţi după dezastrul de la Cernobîl. În Romania, încă suntem puţini cei care cunoaştem această bijuterie a naturii. Deoarece este unul dintre cele mai primitive elemente, nu este posibilă brevetarea spirulinei, de aceea prezintă puţin interes pentru investitorii din industria farmaceutică şi agroalimentară, care privesc cu un ochi sceptic anumite produse naturale.

Fără a fi exhaustivi, vom vedea în diferitele noastre articole, că spirulina îmbunătăţeşte rezistenţa şi recuperarea în rândul atleţilor, este folosită pentru a întârzia îmbătrânirea, luptă împotriva oboselii, stresului, pierderii de memorie … Se vorbește despre beneficiile micro-algelor albastre de asemenea, în domeniile sensibile şi variate cum ar fi cancerul, bolile cardiovasculare şi neurodegenerative, patologiile digestive, alergiile, vederea…

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • nenea
  Răspunde

  vreau si eo sa stiu cum se creste asta…in ce conjditii

  • Romain
   Răspunde

   Buna Nenea. Spirulina e usor de crescut, are nevoie de putine resurce. Creste in apa care contine minerale de tip calciu, fier, magnesiu.. si i trebuie caldura (optim la 35°C), lumina, si agitatie. Lucram acum la un cultivator de spirulina pentru acasa in cadru programului Level-up – daca esti interesat poti sa ne urmaresti pe facebook sau instagram @spinoa.ro. Sau chiar sa ne trimiti intrebare pe contact@spinoa.ro. Pe curând!

Leave a Comment

Some of our products

Spirulina Crunchies Burkina Faso (Copy)

30Lei (50g) 57Lei (100g) 324.9Lei (300g) 1054.5Lei (1000g) 649.8Lei (600g)

Climatul tropical din Burkina Faso oferă condiţii ideale pentru a creşte spirulina. Spirulina Spinoa este produsa de fermieri preocupați de aspecte ce tin de calitate, de responsabilitate sociala şi de mediu.

Pack imunitate (pre-comanda)

60Lei (g) 107Lei (g) 167Lei (g) 195Lei (g)

Cauti o idee originala, sanatoasa si sustenabila de cadou pentru prietenii, angajatii sau clientii tai? Spirubox-ul nostru este facut pentru tine !

Spiru’choco – Pecan Maca 12 Lei

12Lei (g) 60Lei (g)

3 grame de spirulină împreună cu alte superalimente într-o ciocolată crocantă, plină de vitamine, antioxidanți și proteine. Fabricat în România.
___
SPIRULINA, 60% proteine, vitamine și minerale în cantități mari și antixodanți.
CACAO, bună pentru inimă și energie. Antioxidanţi flavonoizi, magneziu, cupru.
MACA, o rădăcină bogată în vitaminele B1, B2, calciu și fier.
PECAN, conțin antioxidanți și grăsimi bune și 19 vitamine și minerale.

Spiru’choco – Afine & Quinoa 12 Lei

12Lei (g) 60Lei (g)

3 grame de spirulină împreună cu alte superalimente într-o ciocolată aerată şi crocantă cu un plus de dulce acrişor, plină de vitamine, antioxidanți și proteine. Fabricat în România.
___
SPIRULINA, 60% proteine, vitamine și minerale în cantități mari și antixodanți.
CACAO, bună pentru inimă și energie. Antioxidanţi flavonoizi, magneziu, cupru.
AFINE, continut ridicat in antioxidanți, flavonoizi, vit. C, K si mangan.
QUINOA, bogat in fier, cupru, zinc si magneziu.

Spiru’choco – Cânepă, Dude & Lucuma 12 Lei

12Lei (g) 60Lei (g)

3 grame de Spirulină împreună cu cânepă, dude și lucuma într-o ciocolată crocantă, cu aromă caramelizată. Un echilibru armonios între textura cremoasă a semințelor de cânepă și crunchy-ul fulgilor de spirulină plină de vitamine, antioxidanți și proteine. Fabricat în România.
Fiecare tableta are 35 grame, din care 3 grame de spirulina, respective doza zilnica recomandata.
Fabricat in Romania
___
SPIRULINA, 60% proteine, vitamine și minerale în cantități mari și antixodanți.
CACAO, bună pentru inimă și energie. Antioxidanţi flavonoizi, magneziu, cupru.
CANEPA, raport excelent omega 3/6.
DUDE, contin fitonutrienti, polifenol, minerale și vitamine.
LUCUMA, contin magneziu, potasiu și fosfor.

Spirubox standard

99Lei (g) 145Lei (g) 195Lei (g)

Cauti o idee originala, sanatoasa si sustenabila de cadou pentru prietenii, angajatii sau clientii tai? Spirubox-ul nostru este facut pentru tine !

Spirulina Book Recipe

79,00lei

Consumata de mii de ani, acest incredibil ingredient este destul de necunoscut si nefolosit in bucataria noastra. Aceasta carte contine 3 parti: prima parte se axeaza pe intelegerea beneficiilor spirulinei, cum o alegem si cum o folosim; partea a doua ofera 45 de retete bazate pe spirulina; ultima parte vine cu un ghid practic de a produce spirulina acasa. Surprinde-ti prietenii si familia si incepe sa gatesti cu spirulina!
Numar pagini: 128 / Limba: franceza

Sapun solid cu spirulina – precomanda

25,00lei

Sapunul este facut cu spirulina crunchies macinate fin.
Agentii antioxidanti prezenti in spirulina (vitamina A, E si ficocianină) lupta atat impotriva semnelor imbatranirii (riduri si linii fine), cat si impotriva acneei.
Se recomanda in special pentru pielea uscata si sensibila, intrucat spirulina hidrateaza si hraneste pielea.
Se poate folosi pe fata si pe corp.

Miere cu spirulina

35,00lei

Spirulina si miere pentru un boost de anti-oxidanti.
Spirulina, bogata in ficocianina, contribuie la reducerea stresului oxidativ si protejeaza sistemul imunitar.
Made in Romania.
Un borcan contine 250 de grame de placere si bunastare.

Choco Spirulina – Clasic 12 lei

12Lei (g) 60Lei (g)

Vrei să te împrietenești cu Spirulina? Crunchies îți dau ocazia să o încerci cu cacao și să îți placă! 3 grame de Spirulină împreună cu alte superalimente într-o ciocolată crocantă, plină de vitamine, antioxidanți și proteine. Fabricat în România.
Fiecare tableta are 35 grame, din care 3 grame de spirulina, respective doza zilnica recomandata.
Fabricat in Romania

0