Spinoa food-lab si bioreactor

 In blog, Uncategorized

E dificil să găsești alimente de calitate si proaspete produse local în București. Majoritatea produselor alimentare organice sunt importate și scumpe. Există câțiva producători locali care propun fructe și legume, dar e nevoie de multă organizare pentru a-i căuta și a le cumpăra produsele. Proiectul Spinoa are ca scop promovarea utilizării Spirulinei, o microalgă care e un superaliment. Spirulina crește rapid și are nevoie de puține resurse, e o sursă foarte bună de vitamine și minerale, și contine de două ori mai multe proteine decât carnea. În procesul de creștere, spirulina elimină dioxidul de carbon din atmosferă și produce oxigen.

Încercăm să producem alge cu un scop clar: hrană sustenabilă pentru oameni!  Am ales spirulina pentru că e ușor de cultivat și are un profil nutrițional fantastic!  În prezent în România, spirulina există în principal sub forma de tablete si pudra, adesea importate și văzute ca produse farmaceutice/suplimente specializate. Am vrea să schimbăm asta, dezvoltând o metodă de a o produce local, în oraș și de a o pune la dispoziția unui public cât mai larg, proaspătă și accesibilă/usor de consumat.

Spinoa mini-fermă la street delivery

Vrem să vă împrietenim cu spirulina..

Brânza de caju cu spirulina

.. și să vă arătăm cum poate fi o soluție pentru o alimentație mai sustenabilă, mai atentă la mediu și la noi înșine. Am creat o mini-fermă de spirulină (prezentata la Street Delivery), ca să vedeți cum se produce, cu ce se poate combina și cât de gustoasă poate fi de fapt. Încurajăm includerea spirulinei uscate în dieta oricui, prin folosirea ei în diverse rețete super sănătoase și gustoase: granola, guacamole, hummus, brânzeturi bazate pe plante (cum ar fi brânza de caju cu spirulină).

Lucrăm acum cu parteneri care încearcă să amestece specialitățile cu spirulina, astfel încât, în curând, puteți avea ocazia să savurați ciocolată neagră și pâine dospită cu spirulina !

Te Învățăm să produci Spirulină proaspătă chiar în oraș!

Bio-reactor pentru producție la scară mică

Atunci când e consumată proaspătă, spirulina are avantajul de a avea o cantitate sporită de nutrienți, un gust și o și o textură mai delicate, dar dezavantajul de a se altera în 72 de ore. De aceea e nevoie să fie produsă local.  Pentru asta lucrăm cu Concept Jupiter la un fotobio-reactor flexibil, mobil, capabil de a produce spirulină într-un spațiu redus, pentru producție la scară mică. Ne dorim să il folosim pentru a încuraja urban-farming-ul – producția în oraș, acasă spre exemplu. Asta ar face spirulina proaspătă accesibilă oricui din București: acasă, la magazinul din colț, sau la restaurantul din cartier. 

Spirulina poate fi, de asemenea, o sursă de inspirație pentru artiști și oameni de știință, acesta este cazul Corinei care a desenat această frumoasă pictură și a scris un articol despre spirulina. Talentele sale ca biolog ar putea ajuta, de asemenea, la proiectarea bio-reactorul. Vă invităm să vizitați articolele sale interesante despre picturile sale și biologia!

Pictură Corinei
Recommended Posts

Leave a Comment

Some of our products

Crunchies Burkina Faso

632.7Lei (600g) 330Lei (300g) 30Lei (50g) 57Lei (100g)

Climatul tropical din Burkina Faso oferă condiţii ideale pentru a creşte spirulina. Spirulina Spinoa este produsa de fermieri preocupați de aspecte ce tin de calitate, de responsabilitate sociala şi de mediu.

Crunchies Franta

777Lei (600g) 405.3Lei (100g) 40Lei (50g) 70Lei (100g)

Crescut sub soarele din Provence, secretul crunchiilor noastre se bazeaza pe o reteta locala: know-how, pasiune si cele mai bune standarde de calitate din clasa

0