Zoom in: spirulina cultivată în Burkina Faso

 In blog

Spirulina, o armă împotriva malnutriției și un puternic ajutor în întărirea imunității.

Această algă microscopică, folosită de sute de ani, era o parte integrantă în alimentația tradițională a anumitor populații străvechi precum aztecii din Mexic, sau, mai aproape de zilele noastre, populația Kanembous din Ciad.

Din perspectiva sănătății publice, și în contextul luptei împotriva sărăciei, statul Burkinabe și-a dorit pună spirulina în folosul unui număr cât mai mare de cetățeni ce se află la limita subzistenței și pentru care triterapia rămâne inaccesibilă. De aceea a ales sa finanțeze în proporție de 100% acest proiect, care a ajuns să angajeze peste 50 de persoane.

O cultură artizanală, de calitate, sub soarele Burkinabé

Pe când în Europa fermele de spirulină nu pot produce mai mult de 6 luni pe an, climatul din Burkina Faso permite o producție constantă de-a lungul anului.

Jean, partenerul nostru, ne povestește mai departe despre demersul lor caritabil:

Pentru a genera o producție anuală de 10 tone de spirulină, bazine întregi, pe o suprafață de 4300 m², sunt în continuă mișcare pe tot parcursul anului, de luni până vineri. Spirulina se obține sub forma unei paste, transformată în spaghete, după care este uscată la o temperatură joasă (la soare sau folosind aer cald, în funcție de condițiile meteo). 

În fiecare seară este strânsă și pregătită pentru condiționare în următoarea zi. Recoltarea se face foarte devreme dimineța, înainte de răsăritul soarelui, pentru a obține o spirulină fără miros. Procesul de uscare este de asemenea foarte important întrucât doar un nivel de umiditate mai mic de 9% va ajuta la conservarea îndelungată și la păstrarea unui gust neutru și delicat. Într-un final spirulina este supusă unei analize microbiologice în laborator.

technap_nayalgue6-2

Aporturi nutriționale foarte variate, benefice orișicui

Există numeroase testimoniale asupra beneficiilor spirulinei noastre, nu doar de la consumatorii din Burkina Faso, ci și din alte țări africane sau din Europa. Spirulina noastră se distinge prin culoare, gust și prin caracterul său crocant. Foarte mulți clienți susțin că s-au vindecat de anumite maladii sau boli de care sufereau înainte de a începe să consume spirulină. 

În general, noi recomandăm produsul nostru către oricine dorește să își îmbunătățească sau echilibreze alimentația. În particular, îl recomandăm sportivilor pentru a susține efortul fizic; femeilor pe durata sarcinii pentru întărirea sistemului imunitar, și persoanelor în vârstă. Finalmente, într-un demers de ajutorare a populației locale, produsul este cu adevărat benefic atât persoanelor ce suferă de malnutriție deoarece grăbește recuperarea, cât și celor ce trăiesc cu virusul HIV, pentru că le crește rezisența împotriva maladiei. Cei din urmă ajung sa consume spirulină grație unor organizații ce beneficiază de un pret de 4 ori mai mic decât costul de producție.

Un demers umanitar și ecologic

ferme-nayalgue

Succesul avut cu spirulina a permis crearea a numeroase ferme capabile de a satisface cererea în creștere din Burkina Faso și din țările vecine.

Acest proiect cu care am dezvoltat un parteneriat este astăzi cu adevărat rentabil, și deci autonom! 

Mai mult, el este compatibil cu demersul si viziunea Spinoa de a furniza o alimentație de calitate, cu grijă și respect față de om și față de mediu.

Recommended Posts

Leave a Comment

Some of our products

Crunchies Burkina Faso

632.7Lei (600g) 330Lei (300g) 30Lei (50g) 57Lei (100g)

Climatul tropical din Burkina Faso oferă condiţii ideale pentru a creşte spirulina. Spirulina Spinoa este produsa de fermieri preocupați de aspecte ce tin de calitate, de responsabilitate sociala şi de mediu.

Crunchies Franta

777Lei (600g) 405.3Lei (100g) 40Lei (50g) 70Lei (100g)

Crescut sub soarele din Provence, secretul crunchiilor noastre se bazeaza pe o reteta locala: know-how, pasiune si cele mai bune standarde de calitate din clasa

0