fbpx

Spirulina – cum facem alegerea corecta cand vrem sa cumparam?

 In blog

Pudra, crunchies, comprimate sau tablete. În acest articol am cuprins principalele diferențe dintre aceste tipuri, pentru a învață să consumăm în mod sănătos și eficace spirulină naturală.

Spirulină tip pudra

Pudra oferă cea mai bună productivitate industrială și cel mai bun randament economic, tocmai de aceea este și cea mai răspândită formă. Este vorba despre o pudra fină, ce a fost uscată la o temperaturi între 140 și 200 de grade, prin atomizare într-un turn de uscare. Adesea este produsă în China. 

Uscarea agresivă distruge însă celulele spirulinei, îi degradează nutrienții, având astfel că rezultat gustul oxidat și mirosul neplăcut. Nu e chiar cea mai plăcută modalitate de a-ți începe ziua cu un astfel de mic dejun. Această formă e însă practică pentru că se amestecă ușor în smoothies, însă nu are cele mai bune atribute nutriționale.

Spirulină tip crunchies

Tipul cel mai trendy la oră actuală, cu o rată de consum în creștere, este un produs natural (conține 100% spirulină) care a suferit un minim de transformare. Este produsă de artizani care utilizează uscarea la temperatură joasă, la mai puțin de 42 grade, pentru a conservă un aport nutrițional maximal, dar și un gust delicat, ușor sărat. Spirulină crunchies, aurul verde în stare pură. 

Vrei să testezi ? Spinoa te invită la degustări gratuite pentru a încerca gustul mineral al spirulinei crunchies !

În bucătărie, crunchie au avantajul de a se putea integra în rețetele de zi cu zi : în salate, în iaurt sau în cereale dimineață, sau în sucul de fructe.

Spirulină tip comprimate/capsule

Se supune legislației pentru suplimente alimentare, cu mențiuni obligatorii precum : Nu lăsați la îndemână copiilor, în mod paradoxal pentru spirulină, întrucât în alte țări, precum Burkina Faso, ea salvează viață copiilor subnutriți. 

Dacă avem un comprimat cu 100% spirulină, poate fi o opțiune bună pentru că va fi ușor de ingerat. Însă asta e ceva rar 🙁  S-a constatat utilizarea masivă a aditivilor (E551 silicat de calciu, E470B stearat de magneziu, E553A tâlc, E464), amidon de porumb, aerosoli… Aceștia se utilizează pe post de anti-aglomeranți, conservanți, coloranți. Prezența punctelor albe sau a unei culori sclipitoare indică un comprimat de slabă calitate. 

Comprimatele și tabletele prezintă și alte inconveniente : lipsă trasabilitatii (pentru că se amestecă spirulină de diferite origini), un preț mai ridicat per kg – pentru că se plătesc în plus aditivii, o spirulină puțin digerabila și o capsulă de origine vegetală sau din gelatină animală, care poate reprezenta până la 25% din produsul finit !

Concluzie

Prioritizeaza spirulină tip crunchies, produsă prin metode artizanale, menținută în stare brută. Dacă totuși optezi pentru pudra sau tablete, este foarte important să le verifici proveniența și să te asiguri că sunt de calitate. Dacă scopul principal este să mănânci sănătos, atunci de ce să alegi un prêt mai scăzut,  care vine însă la pachet cu substanțe chimice și cu o valoare nutriționala scăzută ? 

Descrie-ne experiență ta cu spirulină în rubrică de mai jos sau contactează-ne la contact@spinoa.ro pentru a continuă dezbaterea.  O echipă de specialiști îți stă la dispoziție pentru a răspunde la întrebări. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Some of our products

Pack imunitate (pre-comanda)

60Lei (g) 107Lei (g) 167Lei (g) 195Lei (g)

Cauti o idee originala, sanatoasa si sustenabila de cadou pentru prietenii, angajatii sau clientii tai? Spirubox-ul nostru este facut pentru tine !

Spiru’choco – Pecan Maca 12 Lei

12Lei (g) 60Lei (g)

3 grame de spirulină împreună cu alte superalimente într-o ciocolată crocantă, plină de vitamine, antioxidanți și proteine.

Fabricat în România.

SPIRULINA, 60% proteine, vitamine și minerale în cantități mari și antixodanți.
CACAO, bună pentru inimă și energie. Antioxidanţi flavonoizi, magneziu, cupru.
MACA, o rădăcină bogată în vitaminele B1, B2, calciu și fier.
PECAN, conțin antioxidanți și grăsimi bune și 19 vitamine și minerale.

Spiru’choco – Afine & Quinoa 12 Lei

12Lei (g) 60Lei (g)

3 grame de spirulină împreună cu alte superalimente într-o ciocolată aerată şi crocantă cu un plus de dulce acrişor, plină de vitamine, antioxidanți și proteine. Fabricat în România.
___
SPIRULINA, 60% proteine, vitamine și minerale în cantități mari și antixodanți.
CACAO, bună pentru inimă și energie. Antioxidanţi flavonoizi, magneziu, cupru.
AFINE, continut ridicat in antioxidanți, flavonoizi, vit. C, K si mangan.
QUINOA, bogat in fier, cupru, zinc si magneziu.

Spiru’choco – Hemp, Mulberry & Lucuma 12 Lei

12Lei (g) 60Lei (g)

3 grame de Spirulina împreună cu cânepă, dud și lucuma într-o ciocolată crocantă, cu aromă caramelizată. Un echilibru armonios între textura cremoasă a semințelor de cânepă și fulgii crocanți de spirulină plini de vitamine, antioxidanți și proteine.
Fiecare comprimat are 35 de grame, din care 3 grame de spirulină, respectiv doza zilnică recomandată.
Fabricat în România

SPIRULIN, 60% proteine, vitamine și minerale în cantități mari și antioxidanți.
CACAU, bun pentru inimă și energie. Antioxidanți flavonoizi, magneziu, cupru.
CANEPA, raport excelent omega 3/6.
DUDE, conține fitonutrienți, polifenoli, minerale și vitamine.
LUCUMA, conține magneziu, potasiu și fosfor.

Spirubox standard

99Lei (g) 145Lei (g) 195Lei (g)

Cauti o idee originala, sanatoasa si sustenabila de cadou pentru prietenii, angajatii sau clientii tai? Spirubox-ul nostru este facut pentru tine !

Spirulina Book Recipe

79,00lei

Consumata de mii de ani, acest incredibil ingredient este destul de necunoscut si nefolosit in bucataria noastra. Aceasta carte contine 3 parti: prima parte se axeaza pe intelegerea beneficiilor spirulinei, cum o alegem si cum o folosim; partea a doua ofera 45 de retete bazate pe spirulina; ultima parte vine cu un ghid practic de a produce spirulina acasa. Surprinde-ti prietenii si familia si incepe sa gatesti cu spirulina!
Numar pagini: 128 / Limba: franceza

Sapun solid cu spirulina – precomanda

25,00lei

Sapunul este facut cu spirulina crunchies macinate fin.
Agentii antioxidanti prezenti in spirulina (vitamina A, E si ficocianină) lupta atat impotriva semnelor imbatranirii (riduri si linii fine), cat si impotriva acneei.
Se recomanda in special pentru pielea uscata si sensibila, intrucat spirulina hidrateaza si hraneste pielea.
Se poate folosi pe fata si pe corp.

Miere cu spirulina

35,00lei

Spirulina si miere pentru un boost de anti-oxidanti.
Spirulina, bogata in ficocianina, contribuie la reducerea stresului oxidativ si protejeaza sistemul imunitar.
Made in Romania.
Un borcan contine 250 de grame de placere si bunastare.

Choco Spirulina – Clasic 12 lei

12Lei (g) 60Lei (g)

Vrei să te împrietenești cu Spirulina? Crunchies îți dau ocazia să o încerci cu cacao și să îți placă! 3 grame de Spirulină împreună cu alte superalimente într-o ciocolată crocantă, plină de vitamine, antioxidanți și proteine. Fabricat în România.
Fiecare tableta are 35 grame, din care 3 grame de spirulina, respective doza zilnica recomandata.
Fabricat in Romania

Adventurer pack

125,40lei

Te-ai familiarizat cu Crunchies, iti plac ambele propuneri si ai o dilema 😊 Pachetul Adventurer contine 2 pungi x 100 grame, cate una pentru fiecare tara de origine: Franta si Burkina Faso.

0
Spirulina sanatate