Spirulina – cum facem alegerea corecta cand vrem sa cumparam?

 In blog

Pudra, crunchies, comprimate sau tablete. În acest articol am cuprins principalele diferențe dintre aceste tipuri, pentru a învață să consumăm în mod sănătos și eficace spirulină naturală.

Spirulină tip pudra

Pudra oferă cea mai bună productivitate industrială și cel mai bun randament economic, tocmai de aceea este și cea mai răspândită formă. Este vorba despre o pudra fină, ce a fost uscată la o temperaturi între 140 și 200 de grade, prin atomizare într-un turn de uscare. Adesea este produsă în China. 

Uscarea agresivă distruge însă celulele spirulinei, îi degradează nutrienții, având astfel că rezultat gustul oxidat și mirosul neplăcut. Nu e chiar cea mai plăcută modalitate de a-ți începe ziua cu un astfel de mic dejun. Această formă e însă practică pentru că se amestecă ușor în smoothies, însă nu are cele mai bune atribute nutriționale.

Spirulină tip crunchies

Tipul cel mai trendy la oră actuală, cu o rată de consum în creștere, este un produs natural (conține 100% spirulină) care a suferit un minim de transformare. Este produsă de artizani care utilizează uscarea la temperatură joasă, la mai puțin de 42 grade, pentru a conservă un aport nutrițional maximal, dar și un gust delicat, ușor sărat. Spirulină crunchies, aurul verde în stare pură. 

Vrei să testezi ? Spinoa te invită la degustări gratuite pentru a încerca gustul mineral al spirulinei crunchies !

În bucătărie, crunchie au avantajul de a se putea integra în rețetele de zi cu zi : în salate, în iaurt sau în cereale dimineață, sau în sucul de fructe.

Spirulină tip comprimate/capsule

Se supune legislației pentru suplimente alimentare, cu mențiuni obligatorii precum : Nu lăsați la îndemână copiilor, în mod paradoxal pentru spirulină, întrucât în alte țări, precum Burkina Faso, ea salvează viață copiilor subnutriți. 

Dacă avem un comprimat cu 100% spirulină, poate fi o opțiune bună pentru că va fi ușor de ingerat. Însă asta e ceva rar 🙁  S-a constatat utilizarea masivă a aditivilor (E551 silicat de calciu, E470B stearat de magneziu, E553A tâlc, E464), amidon de porumb, aerosoli… Aceștia se utilizează pe post de anti-aglomeranți, conservanți, coloranți. Prezența punctelor albe sau a unei culori sclipitoare indică un comprimat de slabă calitate. 

Comprimatele și tabletele prezintă și alte inconveniente : lipsă trasabilitatii (pentru că se amestecă spirulină de diferite origini), un preț mai ridicat per kg – pentru că se plătesc în plus aditivii, o spirulină puțin digerabila și o capsulă de origine vegetală sau din gelatină animală, care poate reprezenta până la 25% din produsul finit !

Concluzie

Prioritizeaza spirulină tip crunchies, produsă prin metode artizanale, menținută în stare brută. Dacă totuși optezi pentru pudra sau tablete, este foarte important să le verifici proveniența și să te asiguri că sunt de calitate. Dacă scopul principal este să mănânci sănătos, atunci de ce să alegi un prêt mai scăzut,  care vine însă la pachet cu substanțe chimice și cu o valoare nutriționala scăzută ? 

Descrie-ne experiență ta cu spirulină în rubrică de mai jos sau contactează-ne la contact@spinoa.ro pentru a continuă dezbaterea.  O echipă de specialiști îți stă la dispoziție pentru a răspunde la întrebări. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Some of our products

Spirubox standard

95,00lei

Looking for original, healthy and sustainable ideas to offer to a friend, employees or clients ? Our spirubox contains one pack of Spirulina 50 gr, one pot of honey-spirulina 150 gr, 1 chocraw, 1 scrubbing soap packed in a reusable basket. Suitable for all food and planet lovers.
Want to make a surprise ? You can send us the delivery address of the person and we will take care of the rest with personnalized card !

Not available for the moment

Spirulina Book Recipe

79,00lei

Consumata de mii de ani, acest incredibil ingredient este destul de necunoscut si nefolosit in bucataria noastra. Aceasta carte contine 3 parti: prima parte se axeaza pe intelegerea beneficiilor spirulinei, cum o alegem si cum o folosim; partea a doua ofera 45 de retete bazate pe spirulina; ultima parte vine cu un ghid practic de a produce spirulina acasa. Surprinde-ti prietenii si familia si incepe sa gatesti cu spirulina!
Numar pagini: 128 / Limba: franceza

Rasnita de spirulina

22,00lei

Deja iconica rasnita de spirulina este acum disponibila! Pentru a te bucura de beneficiile spirulinei, vei putea de acum incolo sa folosesti aceasta rasnita chiar la tine acasa.
Usor si convenabil de presarat spirulina crunchies in salate, supe, paste sau in smoothieuri. Ideal pentru a experimenta in premiera gustul spirulinei.
Rasnita cu spirulina crunchies.

Sapun scrub/exfoliant cu spirulina

Sapun exfoliant cu spirulina facut cu ulei organic de argan si spirulina crunchies macinate fin.
Agentii antioxidanti prezenti in spirulina (vitamina A, E si phycocyanina) lupta atat impotriva semnelor imbatranirii (riduri si linii fine), cat si impotriva acneei.
Se recomanda in special pentru pielea uscata si sensibila, intrucat spirulina hidrateaza si hraneste pielea.
Se poate folosi pe fata si pe corp.

Pre-comanda disponibila

Miere cu spirulina

35,00lei

Spirulina si miere pentru un boost de anti-oxidanti.
Spirulina, bogata in ficocianina, contribuie la reducerea stresului oxidativ si protejeaza sistemul imunitar.
Made in Romania.
Un borcan contine 250 de grame de placere si bunastare.

Chocraw Spiruline

Un snack delicious si sanatos din ciocolata neagra (91%) si spirulina crunchies (9%). Facuta din ciocolata fina de origine columbiana, ChocRaw are o textura crocanta si este extrem de gustoasa. Recomandata iubitorilor de ciocolata, dar si atletilor.
Fiecare tableta are 35 grame, din care 3 grame de spirulina, respective doza zilnica recomandata.
Fabricat in Romania

Adventurer pack

119,90lei

Te-ai familiarizat cu Crunchies, iti plac ambele propuneri si ai o dilema 😊 Pachetul Adventurer contine 2 pungi x 100 grame, cate una pentru fiecare tara de origine: Franta si Burkina Faso.

Discovery pack

66,50lei

Incerci Crunchies pentru prima oara? Pachetul Discovery contine 2 pungi x 50 grame, cate una pentru fiecare tara de origine: Franta si Burkina Faso.

Spirulina Crunchies Burkina Faso

30Lei (50g) 57Lei (100g) 330Lei (300g) 1054.5Lei (1000g) 632.7Lei (600g)

Climatul tropical din Burkina Faso oferă condiţii ideale pentru a creşte spirulina. Spirulina Spinoa este produsa de fermieri preocupați de aspecte ce tin de calitate, de responsabilitate sociala şi de mediu.

Spirulina Crunchies Franta

40Lei (50g) 70Lei (100g) 405.3Lei (100g) 777Lei (600g)

Crescut sub soarele din Provence, secretul crunchiilor noastre se bazeaza pe o reteta locala: know-how, pasiune si cele mai bune standarde de calitate din clasa

0
Spirulina sanatate