Spirulină artizanală din Provence, Franța
Spirulină cultivată cu drag la scară mică.

Franța este primul producător din Europa cu peste 200 de ferme de spirulină. Producătorii francezi sunt specializați în spirulina artizanală, o spirulină de înaltă calitate, din sursă sigură și cultivată cu grijă.
Spir’Alpilles, partener cu Spinoa, este situat în Provence (sudul Franței): un loc superb, aproape de munți, ideal pentru a produce algele albastre.
Membrii ai federației franceze a producătorilor de spirulină, Patricia și Michel au stabilit îndrumări stricte cu privire la cele mai bune practici de producție.
Ce înseamnă cele mai bune practici de producție pentru o spirulină de calitate.
- Folosesc metoda manuală de recoltare care respectă mediul înconjurător (fără pesticide, erbicid, fungicid,insecticid, OMG)
- Apă pură, verificată cu strictețe de un laborator francez(AQCM).
- Metale grele și microbiologie controlate și analizate în mod regulat de către un laborator francez (AQCM).
Informații despre aceste analize sunt disponibile pe www.spinoa.ro (microbio / metale grele) - Proces de uscare lent și temperatură scăzută pentru optimizarea calitații produsului și conținutul de antioxidanți cu fitocianină (afli mai mult).
- Înainte de a fi ambalată, spirulina nu a fost supusă niciunei transformări agresive (proces industrial, căldură …), astfel păstrând un gust subtil și deosebit.
- Igienă riguroasă în timpul manipulării spirulinei (mănuși, șapcă lungă …).
- Toate materialele și suprafețele care intră în contact cu spirulina au certficare MCA pentru produsele alimentare (bazine, conducte, pompe, roată, dispozitive de filtrare).

Uscare într-un deshidrator
O metodă de producție atentă cu mediul inconjurator

Spir’alpilles a conceput o metodă de producție în conformitate cu dezvoltarea sustenabilă, reducând consumul de energie:
- uscătorul de inox utilizează fluxul de aer cald exterior
- bazinele lor sub umbră economisesc cantități considerabile de apă (echivalente cu consumul a cinci familii franceze pentru un întreg sezon).
Spirulina de la Spir’Alpilles, este rezultatul muncii și cunoștințelor unui minunat cuplu francez, Patricia și Michel pasionați de spirulină și dornici să împărtășească pasiunea lor pentru iubitorii de spirulină crunchies.
Tu ai încercat spirulina crunchies din Franța?