fbpx

Spirulina în prevenția gripei și coronavirus

 In blog
Studii științifice recente arată că spirulina, prin acțiunea sa imuno-stimulatoare și anti-virală, ajuta la prevenirea infecțiilor virale, precum gripa și coronavirusul. Spirulina este mai eficientă atunci când este consumată înainte sau imediat după infecție.

Spirulina întărește sistemul imunitar

screenshot_2020-03-15-imunity-stock-photos-pictures-royalty-free-images-istock
Sistem imunitar

Se știe că Spirulina întărește puternic sistemul imunitar. Acesta este unul dintre principalele sale beneficii, de care atestă mai multe studii.
Crește activitatea globulelor albe, a macrofagelor și a celulelor distructive în mod natural (NK). Aceste celule sunt actorii principali ai sistemului nostru imunitar și au rolul de a elimina elementele patogene. Când imunitatea noastră este puternică, suntem mai rezistenți la bacteriile patogene, virușii și, prin urmare, suntem mai rezistenți la bolile care ne înconjoară. Spirulina stimulează activitatea apărărilor noastre imunitare, astfel încât ne poate consolida protecția mai ales iarna.

Spirulina, un antiviral puternic

Studiile arată, de asemenea, acțiunea anti-virală a spirulinei in vitro și la șoareci, în special în cazul gripei A. Spirulina joacă un rol în inhibarea penetrării virușilor și inhibarea faza de replicare a virusului. Un studiu publicat în revista Nature demonstrează eficacitatea unui extract de spirulină pentru a stopa răspândirea virusului gripal. Extractul de Spirulina ajută la prevenirea formării plăcii virale și oprește astfel infecția virală. În mod semnificativ, studiul arată că spirulina reprimă cel mai eficient virusul atunci când este implicat în stadiile foarte timpurii ale infecției.

screenshot_2020-03-15-imunity-stock-photos-pictures-royalty-free-images-istock1
Spirulina antiviral puternic

Eficacitate antivirală maximă în stadiile foarte timpurii ale infecției

spirulina-impotriva-infectia-virala
Efect spirulina virus - ore post infectie

Când extractul de spirulină este administrat șoarecilor cu o oră înainte de infecție (-1) sau imediat după infecție (0), 90% din virus este inhibat. Prin comparație, când extractul de spirulină este administrat la 2 ore de la infecție, se observă 74% inhibare a virusului, la 4 ore după infecție, doar 18% și 7 ore după infecție au fost inhibate doar 12% din virus. Acest lucru arată că spirulina funcționează cel mai bine în caz de infecție virală la șoarec, atunci când este consumată în mod preventiv sau cel mai devreme când simt simptomele. După cum spune și zicala: „A preveni este mult mai usor decat a vindeca!”!

Prevenirea virală prin consumul de spirulină

Pentru a merge mai departe, o publicație recentă în Progress in Cardiovascular Diseases oferă o strategie practică bazată pe furnizarea de nutrienți pentru prevenirea și controlul infecțiilor cu virusuri ARN, cum ar fi gripa și coronavirusul. Spirulina este una dintre ele, prin capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și acțiunea sa antiinflamatoare. După citirea studiului asupra gripei , dr. Di Nicolantonio sugerează consumul zilnic de 15 g de spirulină de către oameni pentru a reduce virusurile ARN, inclusiv coronavirusul.

hummusguaca
Spirulina in dieta de zi cu zi

Cum să o consumăm?

15g de spirulina corespunde cu trei linguri de crunchies,  2 de pulbere sau 30 comprimate dozate la 500 mg.

Cea mai potrivită formă pentru consumul zilnic de spirulină este cea crunchies care se adaugă cu ușurință pe toate felurile de mâncare. De asemenea, este cea mai puțin procesată, deoarece este deshidratată doar la mai puțin de 42 ° C, ceea ce îi permite să își păstreze calitatea nutrițională optimă.

Voi cu ce retete combinați spirulina crunchies?

*Hayashi T, Hayashi K, Maeda M, Kojima I. Calcium spirulina, an inhibitor of enveloped virus replication, from a blue-green alga Spirulina platensis. J Nat Prod. janv 1996;59(1):83‑7.

**Y.H. Chen, G.K. Chang, S.M. Kuo, et al.Well-tolerated Spirulina extract inhibits influenza virus replication and reduces virus-induced mortality. Sci Rep, 6 (2016 April 12), Article 24253

***Mark F. McCartya James J. Di Nicolantoniob, Nutraceuticals have potential for boosting the type 1 interferon response to RNA viruses including influenza and coronavirus. Progress in Cardiovascular Diseases. 2020 Feb 12.

Recommended Posts

Some of our products

Spirubox standard

99Lei (g) 145Lei (g) 195Lei (g)

Cauti o idee originala, sanatoasa si sustenabila de cadou pentru prietenii, angajatii sau clientii tai? Spirubox-ul nostru este facut pentru tine !

Spirulina Book Recipe

79,00lei

Consumata de mii de ani, acest incredibil ingredient este destul de necunoscut si nefolosit in bucataria noastra. Aceasta carte contine 3 parti: prima parte se axeaza pe intelegerea beneficiilor spirulinei, cum o alegem si cum o folosim; partea a doua ofera 45 de retete bazate pe spirulina; ultima parte vine cu un ghid practic de a produce spirulina acasa. Surprinde-ti prietenii si familia si incepe sa gatesti cu spirulina!
Numar pagini: 128 / Limba: franceza

Rasnita de spirulina

22,00lei

Deja iconica rasnita de spirulina este acum disponibila! Pentru a te bucura de beneficiile spirulinei, vei putea de acum incolo sa folosesti aceasta rasnita chiar la tine acasa.
Usor si convenabil de presarat spirulina crunchies in salate, supe, paste sau in smoothieuri. Ideal pentru a experimenta in premiera gustul spirulinei.
Rasnita cu spirulina crunchies.

Sapun scrub/exfoliant cu spirulina

Sapun exfoliant cu spirulina facut cu ulei organic de argan si spirulina crunchies macinate fin.
Agentii antioxidanti prezenti in spirulina (vitamina A, E si phycocyanina) lupta atat impotriva semnelor imbatranirii (riduri si linii fine), cat si impotriva acneei.
Se recomanda in special pentru pielea uscata si sensibila, intrucat spirulina hidrateaza si hraneste pielea.
Se poate folosi pe fata si pe corp.

Pre-comanda disponibila

Miere cu spirulina

35,00lei

Spirulina si miere pentru un boost de anti-oxidanti.
Spirulina, bogata in ficocianina, contribuie la reducerea stresului oxidativ si protejeaza sistemul imunitar.
Made in Romania.
Un borcan contine 250 de grame de placere si bunastare.

Chocraw Spiruline

12Lei (g) 24Lei (g) 36Lei (g) 48Lei (g) 60Lei (g) 120Lei (g) 240Lei (g)

Un snack delicious si sanatos din ciocolata neagra (91%) si spirulina crunchies (9%). Facuta din ciocolata fina de origine columbiana, ChocRaw are o textura crocanta si este extrem de gustoasa. Recomandata iubitorilor de ciocolata, dar si atletilor.
Fiecare tableta are 35 grame, din care 3 grame de spirulina, respective doza zilnica recomandata.
Fabricat in Romania

Adventurer pack

119,90lei

Te-ai familiarizat cu Crunchies, iti plac ambele propuneri si ai o dilema 😊 Pachetul Adventurer contine 2 pungi x 100 grame, cate una pentru fiecare tara de origine: Franta si Burkina Faso.

Discovery pack

66,50lei

Incerci Crunchies pentru prima oara? Pachetul Discovery contine 2 pungi x 50 grame, cate una pentru fiecare tara de origine: Franta si Burkina Faso.

Spirulina Crunchies Burkina Faso

30Lei (50g) 57Lei (100g) 330Lei (300g) 1054.5Lei (1000g) 632.7Lei (600g)

Climatul tropical din Burkina Faso oferă condiţii ideale pentru a creşte spirulina. Spirulina Spinoa este produsa de fermieri preocupați de aspecte ce tin de calitate, de responsabilitate sociala şi de mediu.

Spirulina Crunchies Franta

40Lei (50g) 70Lei (100g) 405.3Lei (100g) 777Lei (600g)

Crescut sub soarele din Provence, secretul crunchiilor noastre se bazeaza pe o reteta locala: know-how, pasiune si cele mai bune standarde de calitate din clasa

0