Hummus cu migdale si spirulina
Iubitori de hummus sunt pe aici? Daca da, atunci sa ridice o mana sau sa incerce reteta de mai jos. Pentru aceasta reteta am pornit de la reteta clasica de hummus in compozitia caruia am mai adugat cateva grame de migdale hidratate si niste spirulina crunchies.
- blender
- 200 g naut fiert
- 150 g migdale (hidratate peste noapte)
- 20 ml zeama de lamaie (proaspat stoarsa)
- 60 g tahini (pasta de susan)
- 30 ml ulei de masline
- sare si piper (dupa gust)
- 1 ligurita spirulina crunchies
- Punem intr-un blender cu lama S nautul, usutoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, pasta de susan, sare si piper.
- Dupa ce toate ingredientele mai sus mentionate s-au tranformat intr-o pasta omogena adaugam migdalele spalate si scurse de apa si mai lasam cateva minute la mixat.
- Gustam si, daca mai este nevoie, mai adaugam sare, piper sau lamaie.
- Punem hummusul intr-un bol si presaram deasupra o lingurita de spirulina.
- Se serveste cu foccacia, paine prajita sau bastonase din legume (morcov, ardei, castravete, telina apio, etc.).
Appetizer
libanese, Mediterranean
homemade, nutritious, sanatos, vegan