(Română) Spirulina – cum facem alegerea corecta cand vrem sa cumparam?

 In blog

Pudra, crunchies, comprimate sau tablete. În acest articol am cuprins principalele diferențe dintre aceste tipuri, pentru a învață să consumăm în mod sănătos și eficace spirulină naturală.

Spirulină tip pudra

Pudra oferă cea mai bună productivitate industrială și cel mai bun randament economic, tocmai de aceea este și cea mai răspândită formă. Este vorba despre o pudra fină, ce a fost uscată la o temperaturi între 140 și 200 de grade, prin atomizare într-un turn de uscare. Adesea este produsă în China. 

Uscarea agresivă distruge însă celulele spirulinei, îi degradează nutrienții, având astfel că rezultat gustul oxidat și mirosul neplăcut. Nu e chiar cea mai plăcută modalitate de a-ți începe ziua cu un astfel de mic dejun. Această formă e însă practică pentru că se amestecă ușor în smoothies, însă nu are cele mai bune atribute nutriționale.

Spirulină tip crunchies

Tipul cel mai trendy la oră actuală, cu o rată de consum în creștere, este un produs natural (conține 100% spirulină) care a suferit un minim de transformare. Este produsă de artizani care utilizează uscarea la temperatură joasă, la mai puțin de 42 grade, pentru a conservă un aport nutrițional maximal, dar și un gust delicat, ușor sărat. Spirulină crunchies, aurul verde în stare pură. 

Vrei să testezi ? Spinoa te invită la degustări gratuite pentru a încerca gustul mineral al spirulinei crunchies !

În bucătărie, crunchie au avantajul de a se putea integra în rețetele de zi cu zi : în salate, în iaurt sau în cereale dimineață, sau în sucul de fructe.

Spirulină tip comprimate/capsule

Se supune legislației pentru suplimente alimentare, cu mențiuni obligatorii precum : Nu lăsați la îndemână copiilor, în mod paradoxal pentru spirulină, întrucât în alte țări, precum Burkina Faso, ea salvează viață copiilor subnutriți. 

Dacă avem un comprimat cu 100% spirulină, poate fi o opțiune bună pentru că va fi ușor de ingerat. Însă asta e ceva rar 🙁  S-a constatat utilizarea masivă a aditivilor (E551 silicat de calciu, E470B stearat de magneziu, E553A tâlc, E464), amidon de porumb, aerosoli… Aceștia se utilizează pe post de anti-aglomeranți, conservanți, coloranți. Prezența punctelor albe sau a unei culori sclipitoare indică un comprimat de slabă calitate. 

Comprimatele și tabletele prezintă și alte inconveniente : lipsă trasabilitatii (pentru că se amestecă spirulină de diferite origini), un preț mai ridicat per kg – pentru că se plătesc în plus aditivii, o spirulină puțin digerabila și o capsulă de origine vegetală sau din gelatină animală, care poate reprezenta până la 25% din produsul finit !

Concluzie

Prioritizeaza spirulină tip crunchies, produsă prin metode artizanale, menținută în stare brută. Dacă totuși optezi pentru pudra sau tablete, este foarte important să le verifici proveniența și să te asiguri că sunt de calitate. Dacă scopul principal este să mănânci sănătos, atunci de ce să alegi un prêt mai scăzut,  care vine însă la pachet cu substanțe chimice și cu o valoare nutriționala scăzută ? 

Descrie-ne experiență ta cu spirulină în rubrică de mai jos sau contactează-ne la contact@spinoa.ro pentru a continuă dezbaterea.  O echipă de specialiști îți stă la dispoziție pentru a răspunde la întrebări. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Some of our products

Spirulina Crunchies Burkina Faso

330Lei (300g) 30Lei (50g) 1054.5Lei (1000g) 57Lei (100g) 632.7Lei (600g)

Burkina Faso tropical climate offers ideal conditions to grow spirulina. Our crunchies are produced by farmers caring about quality and social and environmental issues.

Crunchies France

777Lei (600g) 405.3Lei (100g) 40Lei (50g) 70Lei (100g)

Grown under the sun of Provence, the secret of our crunchies rely on a local recipe : know-how, passion and best-in-class quality standards.

0
Spirulina sanatate