fbpx

(Română) Spirulina – cum facem alegerea corecta cand vrem sa cumparam?

 In blog

Pudra, crunchies, comprimate sau tablete. În acest articol am cuprins principalele diferențe dintre aceste tipuri, pentru a învață să consumăm în mod sănătos și eficace spirulină naturală.

Spirulină tip pudra

Pudra oferă cea mai bună productivitate industrială și cel mai bun randament economic, tocmai de aceea este și cea mai răspândită formă. Este vorba despre o pudra fină, ce a fost uscată la o temperaturi între 140 și 200 de grade, prin atomizare într-un turn de uscare. Adesea este produsă în China. 

Uscarea agresivă distruge însă celulele spirulinei, îi degradează nutrienții, având astfel că rezultat gustul oxidat și mirosul neplăcut. Nu e chiar cea mai plăcută modalitate de a-ți începe ziua cu un astfel de mic dejun. Această formă e însă practică pentru că se amestecă ușor în smoothies, însă nu are cele mai bune atribute nutriționale.

Spirulină tip crunchies

Tipul cel mai trendy la oră actuală, cu o rată de consum în creștere, este un produs natural (conține 100% spirulină) care a suferit un minim de transformare. Este produsă de artizani care utilizează uscarea la temperatură joasă, la mai puțin de 42 grade, pentru a conservă un aport nutrițional maximal, dar și un gust delicat, ușor sărat. Spirulină crunchies, aurul verde în stare pură. 

Vrei să testezi ? Spinoa te invită la degustări gratuite pentru a încerca gustul mineral al spirulinei crunchies !

În bucătărie, crunchie au avantajul de a se putea integra în rețetele de zi cu zi : în salate, în iaurt sau în cereale dimineață, sau în sucul de fructe.

Spirulină tip comprimate/capsule

Se supune legislației pentru suplimente alimentare, cu mențiuni obligatorii precum : Nu lăsați la îndemână copiilor, în mod paradoxal pentru spirulină, întrucât în alte țări, precum Burkina Faso, ea salvează viață copiilor subnutriți. 

Dacă avem un comprimat cu 100% spirulină, poate fi o opțiune bună pentru că va fi ușor de ingerat. Însă asta e ceva rar 🙁  S-a constatat utilizarea masivă a aditivilor (E551 silicat de calciu, E470B stearat de magneziu, E553A tâlc, E464), amidon de porumb, aerosoli… Aceștia se utilizează pe post de anti-aglomeranți, conservanți, coloranți. Prezența punctelor albe sau a unei culori sclipitoare indică un comprimat de slabă calitate. 

Comprimatele și tabletele prezintă și alte inconveniente : lipsă trasabilitatii (pentru că se amestecă spirulină de diferite origini), un preț mai ridicat per kg – pentru că se plătesc în plus aditivii, o spirulină puțin digerabila și o capsulă de origine vegetală sau din gelatină animală, care poate reprezenta până la 25% din produsul finit !

Concluzie

Prioritizeaza spirulină tip crunchies, produsă prin metode artizanale, menținută în stare brută. Dacă totuși optezi pentru pudra sau tablete, este foarte important să le verifici proveniența și să te asiguri că sunt de calitate. Dacă scopul principal este să mănânci sănătos, atunci de ce să alegi un prêt mai scăzut,  care vine însă la pachet cu substanțe chimice și cu o valoare nutriționala scăzută ? 

Descrie-ne experiență ta cu spirulină în rubrică de mai jos sau contactează-ne la contact@spinoa.ro pentru a continuă dezbaterea.  O echipă de specialiști îți stă la dispoziție pentru a răspunde la întrebări. 

Recommended Posts

Leave a Comment

Some of our products

Batonash

8.5Lei (50g) 80.75Lei (250g) 153Lei (500g)

(Română) Un combo sănătos cu spirulină, chia, nuci, cânepă, migdale, îndulcit cu pasta de curmale și stafide.. Iar la final o notă subtilă de lămâie – O gustare nutritivă și delicioasă, perfectă pentru când ți-e poftă de ceva dulce. Un combo sănătos cu spirulină, chia, nuci, cânepă, migdale, îndulcit cu pasta de curmale și stafide.. Iar la final o notă subtilă de lămâie – O gustare nutritivă și delicioasă, perfectă pentru când ți-e poftă de ceva dulce. Un combo sănătos cu spirulină, chia, nuci, cânepă, migdale, îndulcit cu pasta de curmale și stafide.. Iar la final o notă subtilă de lămâie

Spirtonic (Test)

30Lei (g) 166.5Lei (g)

Energy and good mood in a natural energizing drink with spirulina and other super foods!
✔Provides 4 to 5 hours of energy
✔Increase concentration and physical tone
✔Natural alternative to coffee.
✔Wake up your body and mind!

Algomasio (Test)

30Lei (g) 166.5Lei (g)

For Algomasio we were inspired by the Gomasio spice from Japanese culture, which is made from a mixture of fried sesame and sea salt, to which we added pumpkin seeds, sunflower seeds and obviously spirulina crunchies.

Rich in:
✔Protein,
✔Calcium,
✔Phosphorus,
✔Magnesium,
✔Stimulates metabolism,
✔Relieves fatigue.

Immunity pack (pre-order)

60Lei (g) 107Lei (g) 167Lei (g) 195Lei (g)

Looking for original, healthy and sustainable ideas to offer to a friend, employees or clients? Our spirubox is made for you!

Spiru’choco – Pecan & Maca 12 Lei

12Lei (g) 60Lei (g)

A delicious and healthy snack made of dark chocolate (91%) and spirulina crunchies (9%). Made of fine chocolate of Ghana origin, ChocRaw has a crunchy texture and is very tasty. Recommended for chocolate lovers, but also for athletes.
Each tablet has 35 grams, of which 3 grams of spirulina, respectively the recommended daily dose.
Made in Romania

Spiru’choco – Blueberry & Quinoa 12 Lei

12Lei (g) 60Lei (g)

3 grams of spirulina along with other superfoods in an aerated and crunchy chocolate with an extra sweet and sour taste, full of vitamins, antioxidants and proteins.

Made in Romania.

SPIRULINA, 60% protein, vitamins and minerals in large quantities and antioxidants.
COCOA, good for the heart and energy. Flavonoid antioxidants, magnesium, copper.
BLUEBERRY, high content of antioxidants, flavonoids, vitamin. C, K and manganese.
QUINOA, rich in iron, copper, zinc and magnesium.

Spiru’choco – Hemp, Mulberry & Lucuma 12 Lei

10Lei (g) 50Lei (g)

3 grams of Spirulina together with hemp, mulberry and lucuma in a crunchy chocolate, with caramelized flavor. A harmonious balance between the creamy texture of hemp seeds and the crunchy spirulina flakes full of vitamins, antioxidants and proteins.
Each tablet has 35 grams, of which 3 grams of spirulina, respectively the recommended daily dose.
Made in Romania

SPIRULINA, 60% protein, vitamins and minerals in large quantities and antioxidants.
COCOA, good for the heart and energy. Flavonoid antioxidants, magnesium, copper.
CANEPA, excellent ratio omega 3/6.
DUDE, contain phytonutrients, polyphenols, minerals and vitamins.
LUCUMA, contain magnesium, potassium and phosphorus.

Spirubox standard

99Lei (g) 145Lei (g) 195Lei (g)

Looking for original, healthy and sustainable ideas to offer to a friend, employees or clients? Our spirubox is made for you!

Spirulina Book Recipe

79,00lei

Consumed since thousands of years, this incredible ingredient is still pretty unknown in our kitchens! This book contains 3 parts : the 1st part to understand the benefits of spirulina and how to choose & use it, the 2nd part offering you 45 easy recipes based on spirulina and the last one a practical guide to produce fresh spirulina at home.
Surprise your friends and family and start cooking with crunchies spirulina!
Number of pages: 128 / Language: French

Spirulina soap

25,00lei

Exfoliating spirulina soap made with organic argan oil and grinded spirulina crunchies.
The antioxidant agents present into spirulina (vitamin A, E and phycocyanin) fights against signs of aging (wrinckles and fine lines) and acne.
Particularly recommended for dry and sensitive skins as spirulina hydrates and nourrishes the skin.
Can be used for body and face.

Pre-order available.

0
Spirulina sanatate