(Română) O cura cu spirulina pentru a infrunta iarna ?

 In blog

Pe parcursul iernii te-ai gandi ca e imposibil sa nu petreci cateva zile bolnav la pat, cu dureri de cap si cu nasul curgand ? Ba ca iei un virus contagios de la birou sau de la copilul tau care merge la scoala, ba te prinde o raceala. FALS ! Singura conditie : sa stii cum sa ai grija de sistemul tau imunitar.

Nimic nu este mai important decat o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Dieta joaca un rol primordial in intarirea sistemului imunitar pentru a te apara de virusi si bacterii. Si daca vrei sa ii dai un boost care sa iti garanteze prevenirea bolilor, incearca spirulina sub forma crunchies !

Spinoa iti ofera 5 motive solide pentru a face o cura cu spirulina iarna aceasta, ca sa iti intaresti sistemul imunitar si sa lupti impotriva virusilor :

1. Spirulina are actiune anti-oxidanta si anti-inflamatorie

Bogata in anti-oxidanti (vitamina E, betacaroten, ficocianina), spirulina neutralizeaza radicalii liberi responsabili de oxidarea celulelor noastre. Este si un bun remediu natural pentru femeile ce au o menstruatie dureroasa si vor sa inlocuiasca pastilele anti-inflamatoare. Spirulina compenseaza de asemenea si pierderea de fier din aceasta perioada.

2. Spirulina activeaza sistemul imunitar

Se stie faptul ca iarna activitatea creierului si activitatea fizica incetinesc. Asta se traduce si printr-o incetinire a reactiilor sistemului imunitar. Spirulina are rolul de a activa acest sistem, in special celulele de memorie care pun in miscare anticorpii fabricati in caz de infectie. De asemenea, spirulina favorizeaza si activitatea intestinala probiotica.

3. Spirulina impotriva alergiilor

Spirulina este un ingredient pretios ce blocheaza accesul alergenilor in celulele noastre. Stimuland sistemul imunitar, aceasta alga superaliment previne dezvoltarea rinitei, astmului, a congestiei nazale, printre altele.

4. Spirulina – super leguma !

Nu vom spune niciodata sa inlocuim legumele cu spirulina. Insa iarna consumam fructe si legume cam cu 30% mai putin decat in restul anului. Spirulina furnizeaza doi dintre cei cinci nutrienti esentiali ce se afla in orice regim bogat in fructe si legume. Spirulina contine de 20 ori mai mult betacaroten fata de morcovi (provitamina A) si de 40 de ori mai mult fier decat spanacul, regele legumelor bogate in fier ! De asemenea, spirulina este foarte bogata si in vitamina K. Vorbim asadar despre o alga-leguma !

5. Spirulina impotriva oboselii

E urat afara, e gri si e frig. Iarna nu este anotimpul cand ne simtim cel mai in forma, din contra, simtim senzatia de moleseala si de oboseala destul de des. Bogata in minerale (magneziu si fier), in aminoacizi si in vitamine (B12, vitamina C si vitamina E), spirulina iti ofera un adevarat boost pentru a infrunta lunile reci de iarna si pentru a incepe primavara in forma !

Te mentii in forma si ai grija de corpul tau ! Incearca o cura cu spirulina de calitate !

Recommended Posts

Leave a Comment

Some of our products

Spirulina Crunchies Burkina Faso

330Lei (300g) 30Lei (50g) 1054.5Lei (1000g) 57Lei (100g) 632.7Lei (600g)

Burkina Faso tropical climate offers ideal conditions to grow spirulina. Our crunchies are produced by farmers caring about quality and social and environmental issues.

Crunchies France

777Lei (600g) 405.3Lei (100g) 40Lei (50g) 70Lei (100g)

Grown under the sun of Provence, the secret of our crunchies rely on a local recipe : know-how, passion and best-in-class quality standards.

0