fbpx

Ce e spirulina?

Spurulina este o bacterie din încrengătura Cyanophyta în formă de spirală – de aici și numele pe care îl poartă. Este mai degrabă cunoscută ca o micro-algă, crescută sustenabil în țări precum Burkina Faso și Franța.

Ce nutrienți conține spirulina?

Spirulina conține nutrienți esențiali pentru sănătate. Are proteine de calitate, printre care amino-acizi grași esențiali, ce înglobează 5 amino-acizi esențiali, pe care organismul nu îi poate fabrica. Are o mulțime de vitamine (C, D, E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12), oligoelemente (fier, mangan), minerale (calciu, potasiu, sodiu, magneziu) și antioxidanți precum fitocianina și clorofila.

Ce gust are spirulina?

Spirulina uscată are gust mineral. Crunchies au un in plus un gust puțin sărat, mult mai bun decât cel al pudrei sau al pastilelor. De asemenea, spirulina crunchies își păstrează toți nutrienții, datorită metodei de uscare blândă (citește mai multe pe blogul nostru). Trebuie să mai adaugăm că spirulina fresh, proaspăt recoltată nu are niciun gust, însă este foarte sănătoasă și se poate adăuga în orice fel de mâncare.

Cat de mult pot păstra spirulina?

Spirulina uscată poate fi păstrată și mai mulți ani dacă pachetul în care se află este închis ermetic și ferit de umezeală.

Cum pot folosi spirulina?

Poți folosi spirulina, fie fresh, fie uscată (crunchies) în orice rețetă vrei. Doar fii creativ! Spirulina fresh poate fi folosită și în măștile pentru ten, datorită proprietăților ei antioxidante.

Când trebuie să iau spirulină?

Poți consuma spirulină oricând dorești – la micul dejun, la prânz, seara sau oricând între mese. Chiar și noaptea… în cazul în care nu dormi :))

Care formă uscată a spirulinei este mai bună?

O poți găsi sub formă de pudră, pastile sau crunchies (așa cum o facem noi). Pentru a fi făcută pudră sau pastile, spirulina trebuie uscată la 100 – 120 de grade, temperatură care distruge majoritatea nutrienților. În schimb, pentru a obține spirulina crunchie, noi o uscăm la 42 de grade și astfel își păstrează majoritatea nutrienților.

Spirulina ne poate otrăvi?

Spirulina absoarbe metalele grele din apă, însă acest lucru poate fi o problemă doar dacă aceasta nu este crescută într-un mediu controlat. Se poate întâmpla în procesul de producție al pudrei sau al pastilelor. În cazul Spinoa, spirulina este produsă într-un mediu steril, în acord cu toate reglementările.

Spirulina conține iod?

Nu, spirulina este o micro-algă ce crește în apă curată, într-un mediu neionizat. Deci dacă suferi de hipertiroidism sau dacă ești alergic la iod, poți consuma spirulina fără nicio problemă.

Spirulina conține gluten?

Nu spirulina nu conține gluten, deci poate fi consumată de către cei alergici.

Copiii pot consuma spirulina?

La fel ca multe alte superalimente, spirulina este sigură pentru copii. Dacă este o spirulină de calitate, crescută în condiții corespunzătoare și mai ales dacă este administrată în doza corecta, aceasta poate fi un supliment fantastic pentru copii.

Spirulina este bună și pentru animale?

Da! Mai ales pentru câini. Dar în ce fel? Spirulina este bună mai ales pentru cățeii care au boli de piele, cancer, sau boli de inimă. Nu este însă indicată pentru cei care au sau au avut boli de ficat.

În ce apă se crește spirulina?

Spirulina crește natural în apă proaspătă. Însă, studii recente au arătat că dacă îi modifici mediul cu un surplus de bicarbonat, nitrogen și fosfor și îi asiguri un pH și o salinitate adecvată, aceasta poate crește și în apă sărată.

Mă poate ajuta spirulina când sunt obosit?

Pentru a evita oboseala, trebuie să consumi nutrienți precum proteinele, b-carotene (vitamina A), fier, magneziu și potasiu. Și ce noroc! Spirulina are toți acești nutrienți! Deci da 🙂 te poate ajuta când ești obosit.

Mă poate ajuta spirulina sa-mi echilibrez alimentatia? Pentru a echilibra alimentatia copiilor mei?

Da sigur. Cu toți nutrienții găsiți în spirulina (proteine 60%, vitaminele A, E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B9 ; oligoelemente precum fier, mangan, zinc; minerale precum calciu, potasiu, sodiu, magneziu; acizii grași precum omega 6…), tu și copii tai puteţi consuma acizi grași, aminoacizii, vitaminele și mineralele/oligoelementele de care aveţi nevoie pentru a evita deficiențele.

Mă poate ajuta spirulina sa slabesc?

De obicei, oamenii pot pierde din greutate dacă mănânca mai puține calorii decât folosesc. Spirulina este un aliment bogat în nutrienti, cu un conținut scăzut în calorii (390kcal/100g), deci te poate ajuta să slăbești fără a pierde nutrienți 🙂

Mă poate ajuta spirulina sa imi îmbunătățesc performanța în sport?

Da! Spirulina conține 60% proteine cu toți aminoacizii esențiali, fier și zinc printre alți nutrienți. După cum știi, aminoacizii sunt foarte importanți pentru a construi musculatura și pentru a evita oboseala după antrenamentele sportive. Fierul este esențial pentru producerea hemoglobinei și pentru oxigenarea organelor și este important să-ţi hrăneşti muşchii cu oxigen pentru a-ți îmbunătăţi performanțele sportive. Zincul este important pentru sistemul imunitar și a fost implicat în metabolismul carbohidraților, lipidelor și proteinelor; o deficiență de zinc determină o scădere a capacității de mișcare.

Este spirulina benefică atunci cand sunt însărcinată?

Vitaminele și mineralele sunt foarte importante pentru tine dacă ești însărcinată, în special vitaminele din grupa B precum B9 și minerale precum fierul. Vitamina B9 este esențială pentru a construi sistemul nervos al fatului si pentru a evita o nastere prematura. Fierul este important pentru producerea hemoglobinei și pentru creșterea și oxigenarea organelor. Spirulina conține o mulțime de vitamine dintre care cele din grupa B ca B9 și conține, de asemenea, o mulțime de minerale precum fierul, deci da, spirulina este benefică atunci când ești gravidă.

Mă poate ajuta spirulina să evit deficiențele nutritive?

Da! Spirulina a fost numită ‘’alimentul viitorului’’ de către ONU, acum câțiva ani, datorită conținutului de nutrienți. Conține proteine cu toți aminoacizii esențiali de care corpul tău are nevoie. De asemenea, conține multe vitamine precum A (b-carotene), E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B9 încât să poți evita deficiențele de vitamine. De asemenea, are o mulțime de oligoelemente și minerale precum fier, mangan, zinc, potasiu, calciu, sodiu, magneziu; perfect pentru a-ți alimenta corpul cu tot ce ai nevoie 🙂

Spirulina contine mai mult calciu decât laptele, mai multă b-carotene decât morcovii, de 13 ori mai mult fier decât spanacul, de 3 ori mai multă proteină decât carnea de vită.

Este spirulina "eco-friendly"?

Da! Spirulina produce oxigen și consumă dioxid de carbon la fel de mult precum copacii, nu are nevoie de multă apă (de 6 ori mai puțină decât grâul și  de 50 de ori mai mai puțin decat vitele!). În plus, este produs în acvacultură, astfel încât nu este nevoie de teren arabil pentru a fi cultivată.

Spirulina este cel mai ecologic aliment pe care îl poți găsi.

De ce sa cumperi spirulina noastra?

Spirulina noastra este artizanala si este produsa in fermele din Burkina Faso și în sudul Franței. Ferma din Burkina Faso face parte dintr-un proiect umanitar care redistribuie 50% din producția de spirulina oamenilor care suferă de malnutriție sau HIV.

Spirulina noastra sub forma de ‘’crunchies’’ este usca sub 42 de grade pentru a menține toate substanțele nutritive din interior și, deocamdată, după cum au spus Agenția Spațială Europeană și INRA, este cel mai bun mod de a usca și de a menține valorile nutriționale (link blog).

Mai mult, produsul nostru este ușor de adaugat în dieta ta zilnică, în orice rețetă dorită și sigur atât gustul cat si textura este mai buna decât spirulina sub formă de pastile sau pudră.

0